top of page

INFORMATION TIL FORÆLDRE

Typiske Henvendelser

Hvor gammel skal man være for at være medlem?

Grotten har ingen nedre aldersgrænse for medlemmer, dog kan børn og unge under 15 år kun indmeldes via en forælders/værges underskrift.

Har I aktiviteter for børn?

Vi har på nuværende tidspunkt ikke aktiviteter specielt til børn, men alle er som udgangspunkt velkommen i foreningen.

 

Dog skal du som forældre være opmærksom på, at vores gennemsnits medlemsalder ligger i slut 20'erne/start 30'erne, så dit barn skal være komfortabel med at omgås og spille med voksne. Derudover spilles der oftest på hverdagsaftener, typisk fra kl. 18:00 til kl. 22:00, så det er selvfølgelig også en faktor for dit barn.

Derfor vil det være svært for et yngre barn at være medlem af Grotten, men vores erfaring er, at unge mennesker sagtens kan indgå i vores forening og aktiviteter. Med yngre børn anbefaler vi at spørge dit barns fritidsordning, juniorklub, ungdomsskole, mm., om de kan arrangere noget bordrollespil.

Er bordrollespil for børn?

Som udgangspunkt, ja.

Bordrollespil er en sjov, kreativ og social aktivitet, der med den rigtige spilleder kan favne alle, uanset erfarings niveau. Mange starter netop med at spille bordrollespil i deres fritidsordning eller ungdomsskole. Selvfølgelig er der kampagner med mørke temaer og voldsomme scener, men disse kampagner ville aldrig blive tilbudt børn at deltage i.

 

Hvis du ønsker at vide mere om hvad bordrollespil er og går ud på, så se siden "Bordrollespil".

Hvilket udstyr skal mit barn bruge til at spille bordrollespil?

Dit barn har som udgangspunkt ikke brug for noget udstyr, men en blyant og viskelæder er altid godt at have med. Måske en tynd mappe til at beskytte deres karakterark.

 

Det kan med tiden også være rart at have sine egne terningesæt. Typen af terninger som bruges, variere alt efter spilsystem, så forhør dig hos dit barn eller deres spilleder. Nogle spilkampagner bruger også for sjovt skyld figurer til bedre at holde styr på kampsituationer mm., men det er på ingen måde en nødvendighed i bordrollespil.

Hvem er ansvarlig for mit barn, mens de er i Grotten?

Alle spilgrupper har en voksen spilleder (GM), der er ansvarlig for gruppen, specielt spillere under 18 år. Det forventes, at alle spilledere i grupper med børn og unge under 18, tager ekstra ansvar for deres oplevelse og spillets indhold mm. Derudover skal disse spilledere selvfølgelig også altid kunne fremvise en ren børneattest, som loven kræver.

Under ophold i og brug af foreningen udenfor spilletiden, er der ingen direkte ansvarlig, men alle voksne medlemmer har medansvar for at sørge for, at alle får en god oplevelse. Vi vil altid gøre vores bedste for at tage hånd om dit barn, så længe de er hos os, og sørge for de har den støtte de har brug for.

 

Dit barn er som udgangspunkt også velkommen til foreningens sociale arrangementer, men vi ser helst ikke at børn deltager i vores fester. Unge er velkommen til fester, men må kun indtage alkohol med forældres tilladelse. Grottens fester er ikke drukfester, men vi servere alkohol fra vores interne kiosk/bar.

Flere spørgsmål?

Hvis du har flere spørgsmål, er du/I velkommen til at kontakte Bestyrelsen på: bestyrelse@grottenet.dk. Vi aftaler også gerne en dag hvor i, både forælder og barn/ung, kan komme forbi til en rundvisning mm.

bottom of page