top of page

BORDROLLESPIL

Hvad er Bordrollespil?

Bordrollespil (på engelsk kaldt "Pen and Paper"/"Tabletop") er rollespil, der typisk foregår indenfor, forholdvis stillesiddende og rundt om et bord, deraf navnet.
Ordet 'bordrollespil' bliver her på siderne primært brugt for at skelne Grottens aktiviteter fra liverollespil, som de fleste efterhånden forbinder ordet rollespil med. Til dagligt kalder vi dog bare vores aktiviteter for rollespil. Bordrollespil er Grottens primære formål.

Bordrollespil foregår i høj grad i deltagernes fantasi. En gruppe på typisk 3-6 mennesker, anført af en spilleder/GM (Game Master), vælger en mere eller mindre fiktiv verden at spille i. Hver spiller laver en fiktiv karakter til verdenen, som de skal spille. GM kommer på en historie, som spillerne så skal reagere på, ud fra deres karakteres synspunkt.

Det kræver som sådan ikke en masse udstyr eller viden for at starte med at spille bordrollespil, blot lysten til at deltage og måske endda udfordre sig selv lidt. Med tiden bliver man dog ofte tilbøjelig til at erhverve sig egne terninger, systembøger, mm.

rpg-468917_1280.jpg
Hvad er Bordrollespil
dungeons-and-dragons-4413056_1280.jpg

Hvordan begynder man at spille i Grotten?

I Grotten er det ikke foreningen, der står for planlægningen og afholdelsen af bordrollespil, det er medlemmerne selv. Spil opstår når medlemmerne socialisere med hinanden, får en god ide, ønsker at spille sammen, og herefter finder sammen i en gruppe, et lokale og et tidspunkt.

Derfor er det heller ikke muligt for foreningen at tilmelde dig en bestemt gruppe eller dag, men vi holder selvfølgelig løbende øje med hvilke grupper, der har åbne pladser, og vi hjælper dig gerne i gang med at søge en gruppe.

Du vil klart have de bedste chancer for at finde en gruppe at spille i, hvis du er åben overfor at spille alt muligt forskelligt slags spil, i forskellige universer/systemer, men vi gør vores bedste for at finde noget til alles præferencer.

 

Vi har en Facebook-gruppe, der ofte bliver brugt til at søge spillere eller spil i, hvor kommende medlemmer også er velkommen til lede.

Hvis I allerede er en hel gruppe, der mangler lokaler at spille i, er I også velkommen til at kontakte os og se, om der er et ledigt lokale en dag, der passer jer.

Hvordan rollespil i Grotten

Hurtig "Ordbog"

d4/d6/d8/d10/d12/d20: Forkortelse for terninger (engelsk: die/dice), tallet er antallet af sider terningen har. Så d6 = 6-sidet terning.

GM/Game Master: Spil-lederen(/-erne). Kært barn har mange navne, og nogle systemer har deres egne titler for positionen, f.eks. Dungeon Master eller Storyteller. Det er GM's job at holde det generelle overblik over spillets regler, spillets og universets historie, spillernes fokus og behov, mm.

System: Spillets regler og rammer er oftest defineret af et spilsystem. Dem findes der rigtig mange af, både danske og udenlandske, udgivet på bogform eller digitalt. Systemet hjælper med at sætte nogle parametre for universet, historien og spillernes evner og handlinger. Det mest alment kendte spilsystem er nok Dungeons and Dragons (D&D).

Homebrew: Et hjemmelavet system.

Hurtig Ordbog

Kampagne: Én sammenhængende historie, som ofte spænder over mange spilgange, hvori spillerne ofte spille de samme karaktere hele vejen igennem.

One-shot: Enkelstående historie, som ofte kun finder sted en enkel spilgang, hvori spillerne ofte spiller (af GM) forberedte karaktere eller hurtigt lavede karaktere.

Session: En spilgang. I Grotten varer en spilgang typisk 3-4 timer hen over en hverdagsaften, men vi har også haft grupper, der spiller en hel weekendsdag.

bottom of page